Slecht imago van genetisch gemodificeerde levensmiddelen
In Europa heeft 90 procent van de ondervraagden gezondheidsbezwaren. In de VS, Canada, Brazilië en Mexico 88 procent. In Azië en Australië gaat het om gemiddeld 83 procent van de bevolking. Voor dit onderzoek ondervroeg HealthFocus International volgens het vakmedium 'FoodNavigator-USA' 2.300 consumenten uit de VS, evenals 500 tot 1.000 consumenten per land uit Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Japan, China, Indonesië, de Filipijnen en andere landen.
Genetisch gemodificeerde planten zijn bijna altijd resistent tegen de onkruidvernietigingsmiddelen waarmee ze systematisch bespoten worden of ze produceren een eigen gif om insecten te doden. In de EU worden – op transgene maïs in Spanje na - nauwelijks genetisch gemodificeerde planten geteeld. Er worden echter wel grote hoeveelheden genetisch gemodificeerde soja en maïs uit overzeese gebieden geëxporteerd, die aan dieren in conventionele mesterijen gevoerd worden.