Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: Export naar Rusland -18%

De Russische roebel is aanzienlijk in waarde gedaald ten opzichte van de Israëlische shekel sinds zomer 2014. Dit heeft geleid tot een vervelende situatie voor Israëlische exporteurs die zich richten op de Russische markt en heeft geresulteerd in een daling van de totale export van 29% in de eerste helft van het jaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het grootste deel van deze daling zit in de agrarische export, die de primaire export tussen de twee landen is. In begin 2014 exporteerde Israël ongeveer producten ter waarde van $950 miljoen naar Rusland maar kwamen meer dan $170 miljoen te kort in 2015, een daling van 18%.

Rusland is van oudsher al een belangrijke markt voor Israëlische productie. Het land van Poetin staat al meerdere jaren aan de top van de top 10 belangrijkste export landen van Israël. Dit zal echter veranderen. Momenteel is Rusland de 14e grootste exportmarkt voor de Israëlische handel.

Afgezien van Rusland is de export van Israëlische producten gedaald met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling wordt enigszins gecompenseerd door de groei van de export naar de VS, Groot-Brittannië en India, maar de meerderheid van Israëlische handelspartners zien een grote daling in het niveau van export. De landen die minder export uit Israël krijgen, zijn de belangrijkste landen in West-Europa: Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland 

Bron: israel.agrisupportonline.com
Publicatiedatum: