Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: hogere groenteprijzen vanwege droogte

Hoewel vakantiegangers in Polen blij zullen zijn met de lange droge periode, heeft deze ernstige gevolgen voor de AGF-sector. Telers houden rekening met schade die tot uitdrukking zal komen in hogere prijzen. Op groothandelsmarkten zijn de prijzen al aanzienlijk hoger dan die van vorig jaar.

Deskundigen beweren dat prijsstijgingen al zichtbaar zijn en dat verdere prijsstijgingen niet uit te sluiten zijn. Op de groothandelsmarkt in Bronisze, in de buurt van Warschau, zijn de prijzen van appelen en peren al met 30% gestegen ten opzichte van 2014.

Ook groenten zijn duurder geworden in vergelijking met vorig jaar. De paprikaprijs is 9% gestegen ten opzichte van vorig jaar (1,5-3 Zloty, €0,35-0,71). Ook de koolprijs is omhoog gegaan naar 1 Zloty per kilo, (€0,24). De aardappelprijs is stabiel gebleven. Voor tomaten varieert de prijs tussen de 1,3-2,6 Zloty, (€0,31-0,61). De prijs van wortelen is verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar en ligt tussen de 0,8-1,5 Zloty per kilo, (€0,19-0,35).

Volgens deskundigen zullen de geoogste volumes in het najaar en de winter kleiner zijn als gevolg van de droogte.


Publicatiedatum: