Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guy de Meyer, Demargro:

"Preiprijzen behoorlijk goed voor tijd van het jaar"

Tholen - In de preimarkt is de stemming vrij positief. Volgens Guy de Meyer van Demargro loopt de handel momenteel redelijk vlot. "Vandaag (24-08) spreken we over prijzen van om en nabij de 60 tot 65 cent per kilo voor de losse prei, naargelang de kalibers. Voor deze tijd van het jaar is dat een behoorlijk goede prijs."



Droge zomer
Hij geeft aan dat de export prima verloopt. "Op dit moment gaat er Belgische prei naar zowat alle Europese landen. Door de droogte van de voorbije maanden zijn de oogsten in de ons omringende landen wat vertraagd, waardoor er een goede vraag is ontstaan voor onze Belgische prei." Hij verwacht dat deze situatie nog wel even zal aanhouden. "Het is reeds een hele droge zomer geweest en de preiplant heeft heel wat water nodig om goed te kunnen groeien."

Guy vertelt dat ze in Belgiƫ het voordeel hebben dat de percelen waarop prei geteeld wordt, niet zo groot zijn in oppervlakte. Hierdoor is het gemakkelijker is om nog wat water bij te geven via een bewateringssysteem. Demargro BVBA is er klaar voor om terug een volledig gamma van prei aan te bieden aan haar klanten", besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
www.demargro.be