Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metrobedrijf verbouwt groente onder Japanse stations

Tokyo Metro, het bedrijf dat het metrosysteem in Tokio beheert, experimenteert met het verbouwen van groente onder de metrostations. Hiermee wil het bedrijf de voedselveiligheid garanderen. De telers die deelnemen aan experiment, dat de naam Tokyo Salad heeft, verbouwen sinds januari verschillende slasoorten, kiemgroenten en gewassen als andijvie en witlof onder de stations. Dat doen ze volgens radiostation PRI met behulp van een gesloten hydroponisch systeem.



In dit systeem groeien planten in water, waaraan voedingsstoffen worden toegevoegd. Onlangs hebben de boeren de eerste gewassen geoogst en verkocht aan lokale restaurants.

Fukushima

Volgens Masahiko Kakutani, de hoofdkweker van Tokyo Salad, zijn mensen in Japan sinds de nucleaire ramp in Fukushima bezorgd over de veiligheid van hun voedsel. Met de ondergrondse boerderijen wil Tokyo Metro zorgen wegnemen en een alternatief bieden voor het verbouwen van gewassen op het land. Telers moeten dan ook witte labjassen dragen en door een desinfecterende luchtdouche lopen, voordat ze de kweekruimtes mogen betreden.

Net als in een ondergrondse boerderij in Londen, verbouwen de ondergrondse boerderijen van Tokyo Salad voornamelijk sla en kiemgroenten. Volgens Kakutani kunnen deze gewassen eenvoudig worden verbouwd in een gesloten hydroponisch systeem, beschenen met LED-licht.

Bron: Duurzaam bedrijfsleven
Publicatiedatum: