Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick de Boer, De Boer Westwoud:

"Wortelprijzen flink gezakt"

Tholen - Op de wortelmarkt zijn de prijzen gedurende de zomer flink gezakt. "Het aanbod wordt nu groter en dan zakt de prijs automatisch in. Begin van de zomer zaten we nog op 45 cent. Nu ligt de prijs stabiel rond de 25-30 cent voor wortelen, gewassen en gesorteerd in de baal", vertelt Rick de Boer van De Boer Westwoud. "Of de prijs nog verder gaat zakken? Ik heb geen idee. Dat zal de telefoon bepalen!"



"De afzet verloopt nu voornamelijk via de Nederlandse markt. Het rommelt wat, maar is nog niet echt wild. Ik verwacht wel dat onze exportmarkten redelijk snel aan de markt komen, maar dan moet de prijs wellicht nog wat verder zakken. Gaan de wortelen richting de 20 cent, dan wordt het voor hen wat aantrekkelijker om Nederlandse peen te halen", vertelt Rick. "De kwaliteit is goed, alles wordt gelijk gerooid, gewassen en verpakt, maar je weet niet wat de droogte verder met de wortelen gaan doen. Er komen nu wel grotere opbrengsten van de hectares af."

De verkoop van de rode bieten is volgens Rick nog erg rustig. "Eigenlijk geldt dat de laatste jaren al voor de vroege bieten. Misschien zijn er gewoon te veel van. Ach ja, als iedereen er nu gewoon mee stopt, dan hebben we het volgend jaar misschien weer druk."

Voor meer informatie:
Rick de Boer
De Boer Westwoud
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
Tel: 0229 262948
Fax: 0229 261986
info@deboerwestwoud.nl
www.deboerwestwoud.nl