Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Universiteit start groententeelt in container



Deze herfst introduceert Stony Brook universiteit een hele nieuwe technologie: De hydroponic Freight Farm – waar tuinbouwstudenten in een binnenomgeving gewassen het hele jaar door kunnen laten groeien. Ze hebben een vrachtcontainer omgebouwd tot een hydrocultuurbedrijf met de naam Leafy Green Machine. De Freight Farm zal volledig worden onderhouden door Stony Brook studenten. Ze gebruiken moderne technologie zoals cloud-gesynchroniseerde data, live camera en een smartphone app die controleert en zorgt voor het lichtniveau in de container altijd en overal. De studenten zullen ervaring krijgen in het planten en het onderhouden van sla en het restaurant op de campus zal de versproducten gebruiken. Stony Brook Universiteit is de eerste hogere opleiding waar ze studenten een hydrogeen Freight Farm aanbieden.



"Freight Farms zorgt ervoor dat studenten hun eigen verbouwde voedsel kunnen eten terwijl ze hun kennis over duurzame landbouw vergroten," zegt James O'Connor, Directeur van duurzaamheid en duurzame landbouw bij Stony Brook. "Het biedt experimenterend leren buiten het klaslokaal en het zal de studenten voorbereiden op de toekomst. Deze technologie zal niet alleen onze duurzaamheid vergroten maar ook zeker studenten aansporen om op duurzaamheid te letten. Ik kijk uit naar de eerste oogst aankomende herfst."

De eerste oogst zal rond de 6 tot 8 weken na het planten plaatsvinden. Er zitten geen beschermingsmiddelen op het gewas en het is niet schadelijk voor de
bodem
structuur door het hydrocultuur gesloten omgevingsysteem. De Leafy Green Machine kan ongeveer 800-1200 kroppen verse sla produceren in 1 week tijd. Het gebruikt ook 90 procent minder water dan buiten en is duurzaam het hele jaar door.

Freight Farms is geïsoleerd en alle systemen zoals pompen, irrigatie en LED licht worden digitaal gecontroleerd. Water bevat stikstof, fosfor, kalium en andere voedingsstoffen en word gepompt uit een 330-gallon reservoir in buisjes, die het mengsel verdelen over de wortels van de planten in de torens.

Click here for a Freight Farms news article that FreshPlaza posted on July 31st.
Publicatiedatum: