Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Veldsla had uitschieters tot 11 euro"

Tholen - Veldslatelers hebben de afgelopen drie weken goede prijzen ontvangen. De markt verliep naar tevredenheid", vertelt de West-Vlaamse teler Filip Verlae. De prijzen lagen gemiddeld rond de 6 tot 7 euro en er waren zelfs uitschieters tot 11 euro/kg Vandaag werd het plots een stuk minder en gaf men nog maar rond de 60/70 eurocent."



Warme weer
Volgens hem hadden de hoge prijzen in de afgelopen weken te maken met diverse zaken. "Het warme weer heeft zeker invloed gehad op de vraag. Daarnaast kwam er vanuit het zuiden minder productie door de droogte. Mogelijk is de aanvoer vanuit die landen weer toegenomen, nu de prijs weer is gedaald. Daarnaast is ook de temperatuur afgenomen."

Volgens Filip is de productie in Belgiƫ momenteel vrij constant. "In de zomer hangt veel af van de aanvoer in binnen- en buitenland. Zodra er ergens een tekort is, schiet de prijs omhoog en bij grote volumes zakt hij pijlsnel naar beneden. De productietijd is maar kort, dus vaak kan een tekort binnen enkele weken weer een overschot zijn. Het is nu afwachten wat de komende tijd gaat brengen." Filip Verlae heeft een tuinbouwbedrijf in Izegem en begon 15 jaar geleden met het telen van veldsla. De veldsla van Verlae wordt vermarkt onder het merk Tomabel.

Voor meer informatie:
Filip Verlae
Pater Ver Eeckestraat 22
8870 Izegem
0479/271281