Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Tomaten 45% goedkoper dan vorig jaar

De prijs van tomaten in Veliko Tarnovo, Bulgarije, momenteel in het hoogseizoen, liggen tussen de 0,30 en 0,75 euro/ kg. Dat rapporteert Radio "Focus". De prijs van komkommers bedraagt 0,60 euro / kg. Volgens gegevens van de Staatscommissie Commodity Exchanges en Wholesale Markets zijn de prijzen van seizoensgebonden fruit in augustus gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, terwijl de groenteprijzen zijn gedaald.

De prijzen van meloenen en watermeloenen waren in het begin van de maand ongeveer 16 procent hoger dan in begin augustus 2014. Watermeloenen worden verkocht voor 0,20 euro/ kg in de groothandel en de meloenen voor 0,45 euro / kg. De binnenlandse oogst wordt verwacht rond midden augustus.

Perziken behoren met een stijging van 14,5% tot de hogere prijzen. Prognoses tonen ook aan dat tomaten en komkommers goedkoper zullen zijn dan in 2014. Een kilo tomaten kost 0,34 euro en een kilo komkommers 0,40 euro. In het eerstgenoemde geval houdt dit een recorddaling van 45% in ten opzichte van de zomer van 2014.


Publicatiedatum: