Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wit-Rusland eist regulatie AGF-prijzen

De Wit-Russisce president Alexander Lukashenko dringt aan op de regulatie van retailprijzen voor groenten en fruit. De president vestigde tijdens een bezoek aan de PMC "Groentefabriek" van Minsk de aandacht op het feit dat de verkoopprijzen van versproducten twee keer zo hoog zijn als de inkoopprijzen. "Niemand zou hiervan mogen profiteren!", meldt hij en hij heeft instructies gegeven om dit issue aan te pakken en de resultaten bij hem te melden.

Alexander Lukashenko heeft de overheid opdracht gegeven om zijn orders uit te voeren met betrekking tot de bescherming van de binnenlandse markt. "We hebben onze binnenlandse markt weggegeven aan Spanje en Nederland en we proberen de Afrikaanse en Chinese markt binnen te dringen. Is dat normaal? Nee, we moeten orde op zaken stellen!" aldus de president.

Hij heeft ook een vijfjarenplan opgezet om de bevolking te voorzien in versproducten afkomstig uit de glastuinbouw.

"Laten we het volgende afspreken: in de volgende vijf jaar moet het probleem van de glastuinbouw zijn opgelost! We moeten genoeg kassen bouwen die de laatste technologieën gebruiken," aldus het staatshoofd. 

"Wat de concurrentie betreft... als Spanje zijn goederen hier wil verkopen, laat ze dan maar concurreren," voegt hij toe.

Alexander Lukashenko gelooft in de noodzaak om zoveel mogelijk te investeren en om rond Minsk kassen te bouwen. "Minsk moet voorzien worden met goedkope versproducten." De president meldde dat producten afkomstig van de glastuinbouw binnen de ringweg van Minsk met de laagste leveringskosten aan de supermarktketens van de hoofdstad geleverd kunnen worden.

Om de noodzaak van import van versproducten weg te werken moet het land 377.000 ton extra versproducten zelf produceren door middel van glastuinbouw. Lukashenko is van mening dat dit moet gebeuren met aandacht voor kwaliteit. "We kunnen onder geen voorwaarde producten van lage kwaliteit toestaan!" zegt de president. Volgens hem zullen kwalitatief hoogwaardige producten altijd in trek zijn, zelfs als de prijs iets hoger is.

Bron: finance.tut.by

Publicatiedatum: