Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordaantal bezoekers voor het Varend Corso

Opnieuw heeft een recordaantal toeschouwers het Varend Corso Westland bezocht. Na drie dagen floraal spektakel op het water hadden ruim 500.000 bezoekers de botenparade gezien. De organisatie spreekt dan ook van een succesvolle 18e editie.

De weergoden waren het corso bijzonder gunstig gezind. Een heerlijk zonnetje, weinig wind en geen druppel regen die roet in het eten kon gooien. Dat heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat er opnieuw een bezoekersrecord genoteerd kon worden.

Voor voorzitter Kees Mostert was een extra bijzondere editie. Hij nam afscheid als boegbeeld van het corso. Alle bestuursleden, werkgroepleden, deelnemers en vrijwilligers gaven hem daarvoor een daverend applaus. Op zijn beurt kon Kees het niet nalaten om alle 1650 vrijwilligers te bedanken voor hun tomeloze inzet. Daarna nam Pleun van den Ende de spreekwoordelijke voorzittershamer over.

Met 3400 stemmen was de publieksprijs wederom een succes. De toeschouwers die met hun telefoon langs de waterkant of thuis hun stem uitbrachten, kozen uiteindelijk voor Naaldwijk. Den Hoorn en Poeldijk eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

Traditioneel worden tijdens de slotbijeenkomst ook nog enkele andere prijzen uitgereikt, die niet na de eerste vaardag bekendgemaakt kunnen worden. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken hoe de bloemen en planten zich gedurende het weekeinde houden en wordt ook drie dagen lang het optreden van de figuranten bekeken.



De arrangeursprijs kwam, met één punt verschil, op conto van Nely de Bruin met de dag van de Butterfly. Ook bij de figuratieprijs bleek het voor de jury erg moeilijk om de beste deelnemers uit te kiezen. Daarom werd besloten twee derde prijzen uit te delen, aan Poeldijk en Den Hoorn. De tweede prijs ging naar MVO Westland en Schipluiden ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

De prijs voor de best act ging naar Coen Zuyderwijk. De jury keek daarvoor onder meer naar doorzettingsvermogen en originaliteit.

Luchtopnames en high-res foto's
Skyview Holland heeft naast de luchtopnames ook - speciaal voor de deelnemers zelf - veel high-res foto's gemaakt vanaf de vaste wal, tot en met de finale. Vrijwel elke boot is op verschillende locaties gefotografeerd. Vanwege de grote hoeveelheid foto's zijn deze foto's nu geplaatst op de facebookpagina van Skyview Holland. Ook zijn er mooie beelden vanuit de lucht gemaakt met de drone. Klik hier voor de skyview.


Prijswinnaars
Niet-Commerciële boten
1e prijs Dorpskern Schipluiden met Midzomer boot nr 48
2e prijs Vrienden van Valentijnsdag nr 37
3e prijs Dorpskern De Lier, de dag van de Burning Man nr 22

Commerciële boten
1e prijs De dag voor Prinsjesdag boot nr 2
2e prijs Rudolphs Christmas nr 36
3e prijs Careyn nr 21

Zeilende Westlander
1e prijs Priva

Originaliteitsprijs
Dorpskern De Lier met Dag van de Burning Man boot

Muziekboten
1e prijs Koor4Fun nr 49
2e prijs Muziekboot van atelier Coraggio, nr38

Kleine Vaartuigen
1e prijs de dag van de Butterfly nr 8

Vriendencompetitie (aanstormend talent)
1e prijs Lentiz met Exotic Green nr 11
2e prijs

Kindercorso
1e prijs Fairy Tales de Water Ladies nr 5a

Publicatiedatum: