Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
honderden hectares meloenen uitgedroogd

Hittegolf Israël beschadigt AGF

Israël heeft ast van een zware hittegolf, die ernstige overlast veroorzaakt bij teeltbedrijven. Volgens cijfers die gegeven worden door KANAT, het verzekeringsfonds voor natuurlijk risico in landbouw, is er sprake van honderden schademeldingen door telers. KANAT ontving de meeste meldingen met name met betrekking tot watermeloenen en cantaloupes die in open velden geteeld worden. Honderden hectares die bijna klaar voor de oogst waren, zijn beschadigd door de hitte waardoor de gewassen uitdroogden en brandvlekken kregen.

Andere schade die wordt gemeld betreft fruit als appelen en nectarines uit met name het noordelijk deel van Israël. Verdere schade werd vermeden omdat op dit moment van het seizoen het merendeel van het zomerfruit al is geoogst.

KANAT schat aan de hand van eerdere incidenten met hittegolven, dat de komende dagen meer meldingen van schade binnen zullen stromen. De meeste meldingen worden verwacht uit het zuidelijk deel van Israël waar groenten als tomaten, paprika, kool en aubergines momenteel worden geteeld.

De schade wordt geschat in de miljoenen shekels, hoewel de uiteindelijke schade pas bekend zal zijn als er er volledige analyses zijn uitgevoerd.

Het KANAT-fonds is in Israël sinds 1967 in bedrijf als een verzekeringsinstantie van de overheid in samenwerking met 14 andere landbouworganisaties. Het fonds verzekert meer dan 15.000 cliënten.

Bron: www.calcalist.co.il
Publicatiedatum: