Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse bedrijven verkennen AGF-sector Ghana

De Nederlandse tuinbouw-sector ervaart een internationaliseringsslag, waarbij steeds meer gekeken wordt naar kansen in het buitenland. Dit is o.a. merkbaar in het topsectoren beleid met Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Topsector AgriFood die beiden een sterke internationaliserings-agenda hebben. Ook de oprichting van nieuwe initiatieven zoals de Dutch Horticulture Trade Board (DHTB) onder de paraplu van Greenport Holland zijn hier een indicatie van. Internationaliserings-kansen binnen de tuinbouw vallen veelal binnen de waardeketens van groenten & fruit.
Hier wordt op in gespeeld door vertegenwoordigers van het Nederlands bedrijfsleven zoals branchevereniging voor g&f handel Frugi Venta en de Netherlands-African Business Council (NABC). Frugi Venta werkt dan ook momenteel samen met het GhanaVeg programma (van Wageningen UR, IFDC en NABC) in de organisatie van een vijfdaagse business development reis naar Ghana van 7-11 september. Dhr. Peter Verbaas, Adjunct-Directeur bij Frugi Venta, zal tijdens deze reis optreden als missieleider.

Deze handelsmissie faciliteerd Nederlandse bedrijven in het verkennen van de Ghanese tuinbouw-sector door middel van een persoonlijk matchmaking-programma waarbij men geïntroduceerd wordt aan interessante contacten zoals mogelijke toekomstige zakenpartners en klanten. Tijdens de gespecialiseerde groente & fruit handelsmissie zullen er ook ontmoetingsmomenten worden gepland met relevante instanties die meer kunnen vertellen over de praktische zaken die komen kijken bij zaken doen in Ghana. Het programma omvat verder bedrijfsbezoeken in Accra en Noord-Ghana (Kumasi), waarbij onder andere commerciële g&f telers en handelaren en logistieke centra bij de Internationale luchthaven Kotoka en de haven van Tema bezocht zullen worden. Ook zal er een Business Platform georganiseerd worden waar meer dan 150 lokale tuinbouw-stakeholders uit publieke en private sector bij aanwezig zullen zijn. Meer informatie over het programma en kosten is te vinden via de volgende link

Publicatiedatum: