Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We zien daar nog veel potentieel"

Groothandel Bouvry concentreert zich steeds meer op retail

Tholen - Groothandel Bouvry uit Brugge heeft de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt. Het bedrijf levert met name aan kleinhandel en markthandelaren, maar het marktaandeel bij supermarkten is toegenomen. "Ons assortiment wordt steeds meer toegespitst richting de retailers", vertelt commercieel verantwoordelijke Irving De Vuyst.

Focus retail
"Een gamma voor supermarkten is veel specifieker en daar spelen wij op in. In de toekomst zullen we ons verder concentreren op zowel onze huidige klanten als mogelijke nieuwe retail-afnemers. We zien daar nog veel potentieel. Marktkramers zijn een heel ander publiek, ze verkopen vaak losse producten in vrac. Supermarktklanten prefereren vaak een verpakking zoals flowpack. Daarom zullen wij na de zomer ook investeren in een nieuwe verpakkingsmachine." Bij de overname van Goldswan in 2012 werd bewust gekozen om geen horeca-klanten meer te bedienen, aangezien eigen klanten ook aan horeca leveren.



Zomerfruit
Het assortiment van Bouvry is breed. "We zijn met name sterk in seizoensproducten. Daarvoor hebben we veel vaste telers en leveranciers in binnen- en buitenland die rechtstreeks leveren, zodat we constante versheid en kwaliteit kunnen waarborgen. Zo bieden we momenteel verse aardbeien en kersen, rechtstreeks van de teler. We kopen in op diverse plaatsen en selecteren producten met de beste smaak en kalibers." Bouvry biedt momenteel divers zomerfruit waarbij steenfruit en meloenen goed in de smaak vallen bij de afnemers. "Ook de druiven van Orchidea lopen lekker. Deze hebben we elk jaar in het assortiment. Ze zijn nu van de variëteit Vittoria en binnen een maand komen de Italia."



StarClass
De inkopers gaan regelmatig naar de groothandelsmarkt in Frankrijk. Hier levert Bouvry zelf ook weer producten aan handelaren, zodat ze er niet met een lege vrachtwagen heen moeten. We leveren daar met name producten van StarClass. Deze worden vanuit Frankrijk weer verder doorgevoerd naar Corsica." Het eigen merk StarClass werd ruim twee jaar geleden geïntroduceerd. "Hieronder voeren we frambozen, aardbeien, kersen en hardfruit. Er is een goede vraag naar deze producten. StarClass valt echt op in het assortiment en alleen de allermooiste en lekkerste producten worden onder dit merk vermarkt."



Bouvry valt sinds 2010 deels onder de groep PrimaMundo. De dagelijkse leiding bij Bouvry in Brugge is in handen van Christoph Bouvry en Isabelle de Rocker. Ze werkt hierbij nauw samen met haar man Johan Huys, de overkoepelende bedrijfsleider van Thiry Gent, Alva en Bouvry. Sinds vorig jaar kunnen klanten ook online bestellen via de nieuwe webshop. "Het overzicht is veel transparanter. De klanten zien zo alle producten in één oogopslag en ook de prijzen kan men meteen bekijken. Veel zaken die nu mogelijk zijn, waren met een bestellijst niet haalbaar", besluit Irving.



Voor meer informatie:
Bouvry NV
Isabelle de Rocker
Jacob van Arteveldestraat 3
8000 Brugge - België
Tel: +32 (0)50 45 9060
Fax: +32 (0)50 31 8909
www.primamundo.com