Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Helien Verhagen, East4Fresh:

"Aziatische groenten en fruit steeds populairder"

De vraag naar Aziatische groenten en fruit op de Duitse markt stijgt jaarlijks. Sinds 1 juli 2012 biedt het Nederlandse bedrijf East4Fresh haar Aziatische groente- en fruitassortiment ook in Duitsland aan. Helien Verhagen, Managing Director van East4Fresh, ziet eveneens de stijgende vraag van Duitse consumenten: "We registreren sinds 2012 jaarlijkse groeipercentages van 20 - 25 procent. Natuurlijk is de basis nog niet zo groot, en onze producten zullen zeker nog een paar jaar als 'nicheproduct' gezien worden, maar ons Aziatische marktsegment groeit continue en de beschikbaarheid van onze hoofdsoorten wordt in de levensmiddelenhandel constant verder uitgebreid. Consumenten met een zwak voor de Aziatische keuken zijn hier erg blij mee."



"We zien een duidelijke trend richting Aziatische groenten en Aziatisch fruit", aldus Helien. "Van de Aziatische groenten zijn onder andere Shanghai en Mini paksoi, choisam, Red Hing Choi, Baby Shanghai, waterspinazie, rode en groene pepers, sopropo, Chinese aubergines en lange bonen zeer geliefd. Uit het fruitsegment zijn Nam Dok Mai mango's, ramboetan, mangistan en pitahaya zeer gewild."

Enthousiast over de Aziatische keuken
De onderneemster ziet vooral de reislust en de experimenteervreugde van veel Duitse consumenten als reden voor de stijgende geliefdheid van haar exotische producten. "Als Duitse vakantiegangers terugkeren uit het Verre Oosten of Zuidoost-Azië zijn ze enthousiast over de lichte en smaakvolle Aziatische keuken die rijk is aan voedingsstoffen", aldus Helien. "Ze willen thuis opnieuw genieten van de gerechten die hen zo goed smaakten. Ofwel in een Aziatisch restaurant, ofwel in hun eigen huis!"

Testverkopen overtuigen
Om dicht bij de Duitse klant te zijn heeft East4Fresh een kantoor in München. "Aanvankelijk was de vraag een beetje behouden, aangezien we de handelsklanten eerst moesten overtuigen van de gecertificeerde productkwaliteit. Enkele handelspartners lieten zich pas van de toenemende aantrekkelijkheid van de Aziatische groente- en fruitsoorten overtuigen door testverkopen in hun winkels", zegt Helien.

Het IFS Broker gecertificeerde bedrijf levert bijna dagelijks aan haar klanten uit de gastronomie, de vakhandel en de cash & carry sector. "Onze producten komen vers van onze tuinbouwbedrijven in Nederland, China en Thailand. Zo hebben onze klanten de zekerheid dat ze maatwerk en topverse kwaliteit ontvangen."

Voor meer informatie:
Helien Verhagen
East4Fresh B.V.
Oosteinde 11V, 2991 LG Barendrecht
Tel: +31 1806 202 01
helien@east4fresh.nl
www.east4fresh.nl