Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slaprijs weer gedaald

Tholen - Begin juli kreeg de slaprijs ineens een enorme opleving. Tot vorige week bleef de prijs hoog, maar sinds 20 juli is deze weer wat gedaald. Volgens Jonathan Vandesande van exporteur Weiss is er momenteel sprake van een vrij normale markt. "Door de warmte was er een deel van de productie beschadigd en daarom spraken we tot vorige week over hogere prijzen. Nu is de situatie weer gestabiliseerd."



Kasgroenten weer wat duurder
Van sla was een tijdje een tekort. Ook de productie van veldsla, andijvie en andere 'sla-gerelateerde' producten waren geraakt door de warmte. "De prijs van sla is op 20 juli gezakt naar 30 cent, dus zo abnormaal is de prijs nu niet meer. De telers hadden de hogere prijs wel nodig, na een slecht voorjaar. Nu zijn de prijzen goed voor iedereen." Hij geeft aan dat de meeste kasgroenten wat duurder zijn geworden. "Eerst was het te warm voor de productie, nu weer te donker. Als het gaat om aubergines, paprika en tomaten: het trekt allemaal een beetje aan."

21 juli viert Belgiƫ haar nationale feestdag. "Wij exporteren, dus onze klanten hebben geen vrije dag. Daarom bestellen de meesten de dag ervoor iets meer. De volumes zijn echter niet spectaculair, want woensdag zijn weer terug. Daarnaast is het weer momenteel wat droevig, dat stimuleert de aanvoer niet echt."

Voor meer informatie:
Jonathan Vandesande
J. Weiss bvba
Kempenarestraat 52
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 20 11
Fax: +32 15 55 30 02
www.weiss.be