Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michael Olij, Moorhouse&Mohan:

"Broccolimarkt wat opgekrabbeld, bloemkool nog niet uit de startblokken"

Tholen - De droogte houdt de vollegrondsgroentenhandel in de greep. "Er valt af en toe wel wat water, maar voor sommige gewassen is de situatie penibel. Ik weet niet hoe dit gaat aflopen", zegt Michael Olij van het Nederlandse kantoor van Moorhouse & Mohan in een marktbeeld voor de verschillende vollegrondsgroenten.



Prijs opgelopen
"De broccoli- en bloemkoolmarkt had lange tijd met een overschot te maken. "Inmiddels begint de export van broccoli naar het Verenigd Koninkrijk een beetje te lopen. Het is nog niet wild, maar hierdoor is de prijs wel opgelopen van 45 naar 75 cent. De afzet van bloemkool wil maar niet uit de startblokken komen. Voor zowel de 'zessen' als 'achten' wordt 45-50 cent betaald. Wel verwacht ik dat als het weer zo droog blijft, de prijzen nog wat omhoog gaan", zegt Michael.

"De nieuwe wortelen - grove C-peen - is goed aan de prijs, met een niveau rond de 45-47 cent. Er komt geleidelijk meer op de markt, waardoor de prijs wel wat zal terugzakken de komende weken. De oude witte kool is bijna allemaal verkocht. De boeren die de kool het langst hebben vastgehouden, zijn daar dit jaar wel voor beloond met een prijsniveau van 50-60 cent. De markt voor ijsbergsla is tenslotte al weken beroerd. Het huidige prijsniveau ligt rond de 2,30 euro en is nog niet boven de 4 euro geweest."

Voor meer informatie:
Michael Olij
Moorhouse & Mohan Ltd
Winkelerweg 5
1731 NK Winkel
info@freshtime.nl
www.moorhouseandmohan.com

Publicatiedatum: