Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Tanghe:

"Lang weekend aan de kust zorgt voor topverkoop"

Tholen - De verkoop van fruit verloopt goed. "Zeker hier aan de kust", vertelt Wim Tanghe uit Blankenberge. "Naar volgende week toe verwachten we dat het nog verder zal aantrekken. Dinsdag 21 juli is het namelijk een nationale feestdag en velen zullen dan waarschijnlijk de brug nemen. We verwachten heel veel volk aan zee. Voor dit weekend wordt ook weer goed weer verwacht, dus ik denk dat we nu naar enkele topdagen qua verkoop zullen gaan."



Zoeken naar kwaliteit
Wim geeft aan dat de handel eind juni en begin juli ook goed heeft gelopen. "Een nadeel van het warme weer is dat je bij aardbeien en ander kleinfruit wel extra moet uitkijken naar topkwaliteit. Door extreme warmte in de afgelopen weken en daarbij regen hebben de vruchten redelijk afgezien. Een deel is hierdoor overrijp en donker van kleur." Tanghe verkoopt zelf de aardbeien van de kwaliteitsmerken Tomabel en Magique. Volgens hem valt de prijs momenteel mee. "Alhoewel: voor topkwaliteit wordt op Veiling Hoogstraten makkelijk 4 euro per kilo gegeven. Voor de kleine of aardbeien met minder kwaliteit blijft de prijs hangen rond 1,50."



Citrus moeilijk
Als het gaat om citrus is het een moeilijk jaar", vervolgt hij. "De Maroc sinaasappel is bijna niet meer te krijgen. Gelukkig heb ik begin mei de laatste container van het merk La Gazelle kunnen reserveren. Daarvan heb ik nog een 50-tal pallets op stock. Zo kunnen wij nog een goede sinaasappel aan onze klanten aanbieden."

Voor meer informatie:
Wim en Ann Tanghe
Groothandel Wim Tanghe
Evendijk-West 42
8370 Blankenberge - Belgiƫ
tel 050/41.45.59
fax 050/41.50.09
Wim: 0496/52.58.58
Ann: 0496/52.61.61
www.wimtanghe.be
info@wimtanghe.be