Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
groentedivisie van Agrial

Van Oers United wordt onderdeel van Priméale

Van Oers United zal onderdeel worden van Priméale, de groentedivisie van Agrial. In Europa is Agrial al marktleider in bewerkte verse groenten met het merk Florette. Met deze overname zal ze ook een Europese marktleider worden op het gebied van verse groenten. Deze transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de betrokken landen.

Deze transactie stelt de groentedivisie van Agrial in staat om:
  • Haar internationale positie in de Noord-Europese markten te versterken in overeenstemming met haar strategisch plan: Nederland, Scandinavië, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Meer dan de helft van alle bedrijfsactiviteiten zullen op internationale markten plaatsvinden.
  • Haar assortiment van groenten uit te breiden met peulvruchten, spruiten, bosuien, radijs en suikermaïs.
  • De beschikbaarheid van haar producten jaarrond te garanderen, dankzij grote productie- en verwerkingslocaties in Nederland, Marokko en Senegal.

Agrial is de vijfde grootste coöperatieve groep in de agrarische en voedselverwerkende industrie in Frankrijk, en behaalde een omzet van 4,2 miljard euro in 2014. De Agrial Groentendivisie is een Europese marktleider in verse groenten, met het merk Florette voor kant-en-klare groenten, en Priméale in onbewerkte groenten.

Priméale produceert, verpakt en verhandelt verse groenten in Europa, en richt zich in het bijzonder op aardappelen, wortelen, sla, prei, asperges, kool, selderij, radijs, meirapen, knoflook, uien en sjalotten. De voorraden zijn afkomstig van 10 productiegebieden en 25 verwerkingslocaties in Frankrijk, Spanje en Portugal. Priméale verkoopt haar producten aan grote retailers en horeca, en behaalde een jaaromzet van 350 miljoen euro in 2014.

Van Oers United is een Nederlandse vollegrond- en vruchtgroentespecialist en heeft een uitgebreid wereldwijd netwerk aan leveranciers, waaronder eigen productielocaties in Nederland, Marokko en Senegal. Van Oers United verkoopt aan grote retailers, groothandels en foodservice bedrijven in meer dan 15 landen in Europa, en behaalde een omzet van 245 miljoen euro in 2014.

Verschillende peulvruchten, radijs, bosuien, spruiten, suikermaïs, paprika's en tomaten specialties vormen, samen met andere productlijnen, het kernassortiment van Van Oers United. Dankzij de volledigheid van alle belangrijke disciplines, zoals de eigen productielocaties, distributie- & verpakkingsfaciliteiten en logistiek, staat Van Oers United bekend als een professionele leverancier die jaarrond verse groenten levert en elke dag voldoet aan de vraag van haar klanten.
Publicatiedatum: