Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe worteloogst: hoge prijs compenseert lage opbrengst

Tholen - Momenteel is de worteloogst in volle gang. De opbrengsten zijn vrij laag, maar de prijzen zijn tevredenstellend. Hagranop heeft diverse teeltlocaties en startte half juni met de oogst van B-peen in Limburg. Deze week verwachten ze de eerste bio- en gangbare oogst uit de Noordoostpolder en Flevopolder. Daarnaast is Hagranop gestart met de oogst in Tholen. Naast een locatie in Nederland heeft het bedrijf arealen in Belgiƫ en Duitsland, in totaal zo'n 800 hectare.



Hoge prijs compenseert
Arjan Freriks vertelt dat de lage opbrengst heeft te maken met het koudere voorjaar. "Het werd pas later groeizaam weer, dus vandaar dat de opbrengst minder is. Hierdoor zijn we 10 dagen later dan anders begonnen in Limburg. "Gelukkig wordt de lage opbrengst gecompenseerd met de hogere prijs. De prijszetting voor bio moet nog tot stand komen, omdat deze nog niet gerooid zijn. De gangbare vroege wortelen zitten momenteel rond de 30 cent."



Hagranop levert via verschillende was- en pakstations aan retailers diverse landen in Europa. "Momenteel wordt er ook zeker wat voor export gedraaid. In de zomer is het over het algemeen rustig op de exportmarkt, dus we waren eigenlijk wel verbaasd over de behoorlijke vraag. Waarschijnlijk valt de opbrengst bij de omliggende landen dus ook tegen." Hij geeft aan dat met name de grove peen erg in trek is. "Er is nog maar weinig volume van gangbare C-peen, dus daar is een goede vraag naar. De prijs zit tussen de 37 en 40 cent." De verwachtingen zijn positief. "Momenteel ziet de markt er gezond uit. De vraag is nu: wat gaat de vakantieperiode met de vraag doen? Dat is even afwachten."







Voor meer informatie:
Hagranop B.V.
Arjan Freriks
Westermeerweg 17
8309 PZ Tollebeek
Tel: +31 (0) 527 - 276161
Fax: +31 (0) 527 - 276179
info@hagranop.com
www.hagranop.com