Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jasper Houtenbos, Brassica Trade:

"Veel vollegrondsgroenten dit jaar in opgaande markt"

Tholen - Gepokt en gemazeld in de vollegrondsgroentenhandel startte Jasper Houtenbos in januari dit jaar samen met zijn neef Bob het bedrijf Brassica Trade. "Ik ben er blij mee hoe we in een tijdsbestek van ruim een half jaar het bedrijf op de kaart hebben gezet. Veel telers zijn ons trouw gebleven en met onze SKAL-, IFS- en BRC-certificering zijn we klaar voor de toekomst."


Bob en Jasper Houtenbos

Brassica Trade houdt zich bezig met de inkoop en afzet van vollegrondsgroenten. "Kool, wortelen, bloemkool en broccoli zijn onze hoofdproducten, maar ook producten als uien, aardappelen, ijssla, bieten en knolselderij zijn in ons assortiment vertegenwoordigd", vertelt Jasper. "De markt voor veel vollegrondsgroenten vertoonde een opgaande lijn zoals kool, wortelen en uien. Alleen de aardappelen bleven wat achter."

"De markt voor rode bieten is niet echt naar boven geschoten, maar ook niet onderuit gegaan. Momenteel zitten we volop in de nieuwe bieten. Ook is er volop aanvoer van Hollandse bloemkool en broccoli. De prijzen bleven lange tijd wat achter, maar momenteel komt er weer wat meer vraag van exporteurs richting landen als Duitsland, Tsjechiƫ en Spanje", vertelt de handelaar.

Brassica Trade zit met haar vestiging in Waarland centraal in het vollegrondsgroentengebied en levert voornamelijk West-Fries product, aangevuld met wat import uit Frankrijk en Spanje. "We leveren voor het overgrote deel aan exporteurs en groothandelaren, die over het algemeen weer leveren aan de retail en groenteverwerkende bedrijven. Vers van de teler voor een marktconforme prijs", besluit Jasper.

Voor meer informatie:
Brassica Trade B.V.
T +31 226 331900
info@brassicatrade.nl
www.brassicatrade.nl