Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bimiteelt VK zowel bio als conventioneel

Barfoots Farm, in West-Sussex, is één van de negen bedrijven in het Verenigd koninkrijk waar bimi geteeld wordt. Het bimi-areaal van dit in 1970 door Peter Barfoot opgerichte bedrijf beslaat inmiddels 101 hectare. Het omvat zowel biologische als conventionele producten.



Neil Carins, leider van het bimiteam op Barfoots Farm, kreeg ooit te horen dat het nooit zou lukken bimi te telen in het VK. Samen met commercieel directeur Jon, heeft hij inmiddels het tegendeel bewezen.



De locaties van Barfoots Farm in Hampshire en West-Sussex behoren zelfs tot de beste locaties voor bimiteelt in Europa. Dit is te danken aan het zeeklimaat met zachte lentes en weinig vorst. De ligging aan de zuidkust maakt het naast de bimiteelt ook mogelijk om overige exotische gewassen te telen, zoals suikermais en chilipepers. Het Barfootsteam produceert grote volumes kwaliteitsgewassen.



Het bimiseizoen gaat bij Barfoots Farm begin maart van start. Het planten gaat door tot begin augustus. Het oogsten vindt van juni tot eind november wekelijks plaats. Jon voegt er aan toe dat men in september de grootste opbrengst heeft. Precies op het juiste moment om de jeugd, die weer naar school gaat, van deze groente, die zeer goed voor de hersenen is, te laten genieten.

Voor meer informatie:
Susan Zwinkels ​​
Kitch Media
Tel: +44 07919 964134
Email: susan@kitchmedia.com
www.kitchmedia.com
Publicatiedatum: