Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wegens fraude en oneerlijk bestuur

Agrupaejido klaagt voormalig algemeen directeur aan

De raad van bestuur van de Spaanse coƶperatie Agrupaejido uit Almeria heeft zijn algemeen directeur ontslagen en heeft aangifte tegen hem en de bankengroep Cajamar gedaan wegens fraude en oneerlijk bestuur. Als gevolg van een herfinanciering uitgevoerd door Cajamar en andere banken werden er strenge financiƫle sancties gelegd op de aandeelhouders van Agrupaejido met het oog op het beschermen van de levensvatbaarheid van het bedrijf. Als gevolg hiervan hadden alle betrokkenen geaccepteerd dat degene die het verzoek tot herfinanciering had uitgevoerd, aangewezen zou worden als algemeen directeur.

De aandeelhouders en directeuren offerden zichzelf op door al hun activa aan te wenden en het management over te dragen, zodat het bedrijf kon voortbestaan volgens de garantie die de banken en aangestelde managers gaven.

Echter in begin 2015 bleek dat er uitsluitend gewerkt werd ten bate van de banken ten koste van het vermogen van het bedrijf. Er was sprake van onnodige banktransacties en desinvesteringen die tegen de belangen van het bedrijf ingingen. Hierdoor stevende AGRUPAEJIDO op een faillissement af op een punt dat het niet meer mogelijk was om besluiten van de banken terug te draaien.

De raad van bestuur gelooft dat het bedrijf levensvatbaar is en dat met een team dat de belangen van de onderneming beschermt, de huidige crisis het hoofd geboden kan worden.
Publicatiedatum: