Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Langetermijnvisie op augurkenmarkt

Op 6 en 7 juli organiseerde Rijk Zwaan de Global Gherkin Days. Meer dan 200 deelnemers uit 22 verschillende landen kwamen samen in Duitsland om kennis en ideeën over augurken uit te wisselen.

"De augurkenmarkt wordt steeds internationaler en steeds marktgerichter", weet crop coördinator Gerald Krischke. "Vanuit Rijk Zwaan willen we hier graag een leidende rol in spelen en samen met onze partners de markt ontwikkelen. Daarom hebben we dit evenement georganiseerd. Naast de presentatie van rassen op ons demoveld waren er ook demonstraties van machines en een seminar met presentaties van specialisten op gebied van veredeling, teelt, verwerking en marketing."



Langetermijnvisie
Rijk Zwaan heeft een langetermijnvisie ontwikkeld voor de augurkenmarkt, zodat proactief kan worden ingespeeld op ontwikkelingen als specialisatie en mechanisatie. "We hebben een wereldwijd netwerk opgezet van gewasspecialisten, die continue in gesprek zijn met de keten. Dit heeft geleid tot een breed aanbod van rassen voor alle vijf de grote teeltsystemen, inclusief innovaties als parthenocarpe rassen voor de VS en rassen die het goed doen bij minder licht en geschikt zijn voor de bedekte teelt."

Waardevol netwerk
Dankzij de grote opkomst en het enthousiasme van de deelnemers leverde de Global Gherkin Days een aantal interessante discussies op over hoe samenwerking in de keten tot gezamenlijke voordelen kan leiden. "De augurkensector is een echte mensenwereld. Daarom is ons wereldwijde netwerk zo waardevol en hebben we deze week professionals van over de hele wereld samengebracht. Via dit evenement hebben we persoonlijk contact kunnen faciliteren en zo het delen van ideeën over de toekomst kunnen stimuleren."
Publicatiedatum: