Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman, Harvest House:

"Mooi weer voor paprikaconsumptie een zegen, maar voor teelt een zorg"

Tholen - De paprikamarkt is de afgelopen maanden zeer levendig geweest. "We hebben een redelijk voorjaar gekend in de maanden april en mei, waar het gaat om de prijsvorming. Echter de kilo's productopbrengst lagen onder het niveau wat wenselijk is. Dus het aanbod was beperkt. De maand juni was in prijsvorming ronduit slecht te noemen, met veel product beschikbaar en niet alleen vanuit Nederland maar ook vanuit Spanje. Dat betekende slechte prijzen voor de teelt, daar waar men wel veel product oogstte", vertelt Marco Bergman van Harvest House.



"Tot op heden doen alle markten - op gezette tijden - mee in de verkoop van Hollandse paprika. Het mooie weer van de afgelopen dagen is voor de consumptie een zegen gebleken, maar voor de teelt een zorg. Er zit extra zorg op de paprikakwaliteit voor de komende dagen. Ook is het zo dat het zetten van nieuwe vruchten moeilijk is voor een paprikaplant wanneer het zo warm is. Dit heeft dan weer gevolgen voor de komende periode. Naar verwachting zullen er iets minder paprika's beschikbaar komen. Hopelijk betekent dat dan wel een positief effect op de prijs, als de al oude wet van vraag en aanbod tenminste gewoon zijn werk doet", besluit de paprikaverkoper.

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
Tel:+31 (0) 1 74 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl