Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Kea, Greenfresh:

"Steeds meer vraag naar speciale kruiden van het middensegment"

Tholen - Warm weer is zeker niet slecht voor de verkoop van verse kruiden, al is de houdbaarheid een belangrijk aandachtspunt. Voor bepaalde kruiden zorgt de hitte zelfs voor een verkoopimpuls. "Basilicum is echt een topper momenteel. Munt doet het erg goed voor in de thee, mojito (en andere cocktails) en zomerse limonades. Bieslook wordt veel in salades gebruikt en ook kervel wordt iedere zomer een groter artikel", vertelt Willem Kea van Greenfresh.


Vanaf linksboven met de klok mee: Basilicum, Chinese bieslook, citroen verbena, Nasturtium Oostindische kers

De kruidenleverancier uit Rijnsburg hanteert bij het assortiment om de kruiden te leveren van zo dichtbij als mogelijk en zo ver als nodig. "Er is nu genoeg lokaal product (Nederland, België, Duitsland) op de markt, maar sommige kruiden importeren we jaarrond. Zo wensen sommige klanten uniforme partijen van één farm. Ook kunnen bepaalde importkruiden beter houdbaar zijn en is het niet altijd rendabel om in Nederland te telen, zoals bij rozemarijn en tijm. Doordat veel van onze producten gereëxporteerd worden, moeten we continue zorgen voor topkwaliteit kruiden met de beste houdbaarheid die er is. Dit is één van onze belangrijkste speerpunten."


Vanaf linksboven met de klok mee: Rode Basilicum, Thaise Basilicum, Vietnamese Koriander, Hysop

Los van het weer ziet Willem de kruidenmarkt voor de komende weken zonnig tegemoet. "Want laten we wel wezen, in de vakanties is iedereen toch positief gestemd. Piekproducties in de zomer werken we veel actiematig weg en dat is natuurlijk gunstig voor onze klanten. Opvallend is de stijgende vraag naar speciale kruiden. Was die vroeger voorbehouden aan het topsegment, nu heeft ook het middensegment deze kruiden ontdekt."


Vanaf linksboven met de klok mee: Kaapse knoflook, klaverzuring, korenbloem, colakruid


Duizendblad en Fleur de Cornichon

Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
Tel: +31 7140 10806
Fax: +31 7140 10012
willemkea@greenfresh.nl
www.greenfresh.nl