Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe kookinspiratie voor de dagelijkse maaltijd:

"Gebruik alle groentedelen - van wortel tot stengel"

Het is zo'n beetje gebruikelijk geworden om verse broccoli thuis in roosjes te snijden en de stronk weg te gooien. Ook het loof van radijs en biet en stengels van snijbiet belanden vaak bij het afval. Deze groentedelen kunnen echter prima gegeten worden. Het vergt alleen een beetje oefening om ze toe te passen in de keuken. Josie's Organics helpt kookliefhebbers graag een handje om groenten op een geheel nieuwe wijze te bereiden in de meest letterlijke zin van het woord, zodat alle delen verwerkt worden.

Deze holistische visie op koken moedigt mensen aan om bladeren, knollen, stronken en schillen, die normaal gesproken weggegooid worden, te gebruiken bij de bereiding van de dagelijkse maaltijd. Op deze manier kan het hele gezin genieten van de ruime verscheidenheid aan biologische groenten die momenteel verkrijgbaar is. 

"Mensen bewust maken van de mogelijkheden van deze kookvisie door middel van tips en recepten, ligt in het verlengde van de aandacht die we besteden aan het telen van biologische groenten," legt Rodney Braga, Josie's Organics-teler, uit. "Het leveren van de beste biologische en duurzame geteelde groenten aan onze klanten heeft onze voortdurende aandacht." 

Josie's Organics, voedings- en lifestyle expert Chadwick Boyd, geeft tips om salades bijvoorbeeld te garneren met plakjes stengel en stronk. Door bekende groenten op een nieuwe manier te gebruiken, krijgt men weer nieuwe kookinspiratie.

Hieronder volgen wat eenvoudige tips voor thuis:
Gebruik het loof. Groenten zoals radijs, selderij en broccoli hebben sappige en smakelijke blaadjes. Toegevoegd aan klassieke gerechten geven ze extra smaak, maar ze kunnen ook als basis dienen voor nieuwe gerechten. Het loof van radijs is pittig, zoals rucola, en doet het goed als alternatief voor sla. Het loof van bieten, kan ook gebruikt worden in salades of geroerbakt worden zoals spinazie. Kook broccoliblaadjes samen met de roosjes, of maak een bijgerecht van broccolistronken.



Gebruik eens een andere bereidingswijze. Veel mensen roosteren bieten, maar rauw in plakjes of blokjes gesneden, vormen zij een heerlijke salade. In plaats van bloemkool te stomen of bakken, kan men deze ook inplakken snijden om te grillen. Selderijstengels kunnen gestoofd of gebakken worden en zo een heerlijk bijgerecht zijn.



Kook groenten die gewoonlijk rauw gegeten worden eens en je zult versteld staan van de heerlijke smaak. Romeinse sla is bijvoorbeeld gekookt of gegrild erg lekker. Geroosterde radijzen hebben een nootachtige smaak, die goed combineert met alle soorten vlees. 



Bewaar de stronk en de stelen. Voor de meeste snijbietrecepten dient men de stelen te verwijderen maar ze geven juist een prettige 'bite' aan veel gerechten. Even blancheren is vaak voldoende om ze in recepten te kunnen toepassen. Afgezien van de voedingstoffen zorgen ze dat gerechten er nog mooier uitzien. 
Schaf een nieuw schilmes aan. Voor minder dan $10 (€9) koop je al een hoogwaardige schiller waarmee je moeiteloos stengels en stronken schoonmaakt. 

Josie's Organics wil het thuis bereiden van biologische groenten voor het hele gezin eenvoudig en smakelijk maken. Meer kooktips, ideeën en recepten zijn te vinden op www.josiesorganics.com/recipes.

Contact:
Chadwick Boyd 
404-965-0767, ext. 777 
@chadwickboyd 

Allie Coombs
Moxxy Marketing 
831-975-5002
Publicatiedatum: