Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordoogst komkommers voor Hay en Paul van Lipzig

Wat nog nooit eerder in Nederland gepresteerd is, is vandaag bereikt bij Hortus in Futuro in Maasbree. Op het bedrijf van Hay en Paul van Lipzig werd op 1 juli de 200e komkommer per vierkante meter in de belichte hogedraadteelt geoogst.


Hay en Paul van Lipzig van Hortus in Futuro, waar op 1 juli de 200e Nunhems Hi Power komkommer/m² werd geoogst!

Met een plantdatum van 28 december en een plantdichtheid van 1,7 koppen per vierkante meter werd de teelt gestart. In februari werd verdubbeld naar 3,4 koppen per vierkante meter. Vanaf de start van de oogst op 24 januari werd dus bijna 1,3 komkommer/m² per dag geoogst. Het gemiddeld vruchtgewicht van deze komkommers bedroeg 426 gram. 

Deze prestatie werd geleverd met het Nunhems ras Hi Power. Hi Power is een ras uit de COMpact Generation. Deze groep rassen kenmerkt zich door korte internodiën, kleiner blad en een horizontale bladstand. Met Nunhems COMpact rassen kan een arbeidsbesparing in de teelt gerealiseerd worden.
Publicatiedatum: