Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Boetes voor leveren van 'slechte kwaliteit'

De Western Growers in de VS ontvingen onlangs van een retailer het bericht dat deze, wanneer er producten van 'slechte kwaliteit' afgeleverd worden, extra heffingen gaat berekenen. Door deze trapsgewijs opgebouwde heffingen krijgen leveranciers mogelijk met zware boetes te maken. In dit geval kondigt men per 1 juli boetes aan van $500 (€452), $1000 (€904), $5000 (€4518) en hoger. 

Naar aanleiding van reacties van leden en verzoeken om opheldering heeft Western Growers onmiddellijk contact gezocht met de betreffende retailer zodat deze duidelijkheid kon verschaffen over de noodzaak van dergelijke heffingen. In een recent bericht aan de retailer laat Western Growers weten dat zij van mening is dat de retailer eerder gebaat is bij coöperatieve oplossingen binnen de bevoorradingsketen dan met het opleggen van geldboetes. Ook heeft Western Growers aangeboden een ontmoeting te regelen tussen de retailer en haar leden. Telers en leveranciers die het oneens zijn met de boetes of met kwaliteitscontroles binnen het bedrijf in plaats van door externe keuringsdiensten, zoals USDA of CFIA, wordt gevraagd om contact op te nemen met het de afdeling handel van Western Growers, waar men verder geïnformeerd kan worden over rechten en oplossingen.

Western Growers wil haar leden er aan herinneren om alle verkoopovereenkomsten nog eens kritisch na te lezen op boeteverplichtingen in geval van problemen bij aflevering.

Bron: fruitgrowersnews.com
Publicatiedatum: