Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Lucassen:

"Contractteelt zorgt voor vastigheid bij afzet vollegrondssla"

Tholen - Het vollegrondsslaseizoen is bij Lucassen Agri Cultuur in volle gang. Het familiebedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring met de teelt van verschillende soorten bladsla in de vollegrond. Het bedrijf teelt op 90 hectare rond Sevenum een breed assortiment van kropsla, groene en rode eikenbladsla, lollo rosso, lollo bionda, romana en Salanova-types, waaronder Frisée, Boter en Eikenbladsla. "In tegenstelling tot veel kasslatelers hebben wij tot heden nog geen problemen met bijvoorbeeld fusarium en staat de sla er momenteel goed bij", vertelt John Lucassen, verantwoordelijk voor de verkoop.



Afnemers zijn voor 90% de Nederlandse en buitenlandse snijderijen, aangevuld met wat afzet richting (horeca)groothandel. Het leveren op contractbasis bevalt John Lucassen goed. "Zonder contracten zouden wij geen sla durven planten. Je moet nou eenmaal vastigheid hebben. Momenteel is de vraag naar sla bij ons goed, maar als we het alleen van de versmarkt moesten hebben, zou het maar mager zijn."



Hoewel steeds meer Italiaanse slamixen op het bord van de horeca te vinden zijn, blijft dit volgens John toch een beperkt volume. "Bij ons stijgt de vraag naar kropsla het hardste. Daarmee gaan we tegen de trends van de markt in. Ook de Salanova is onverminderd populair. Daarbij komt in de zomer de vraag naar sla altijd wel los, al moet de temperatuur ook niet te ver boven de 30 graden gaan."



Voor meer informatie:
Lucassen Agri Cultuur
Helenaveenseweg 5
5975 MS Sevenum
T +31 (0)6-53371063
j@lucassenagri.nl
www.lucassenagri.nl