Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toekomst voor koeling met CO2-propaan

Sinds 1 januari 2015 is het verboden om een installatie met R22 bij te vullen. Daarnaast wordt in de nabije toekomst het gebruik van andere synthetische koudemiddelen aan banden gelegd. In de afgelopen drie jaar heeft DLV in de praktijk beoordeeld of een natuurlijk koudemiddel als CO2-propaan een alternatief is. De resultaten uit dit onderzoek naar de toekomst van het gebruik van een natuurlijk koudemiddel zijn veelbelovend. Harrie Versluis, projectleider DLV: "Met de veranderende wetgeving adviseer ik bedrijven die een grotere installatie aan willen schaffen om deze natuurlijke koudemiddelen als serieuze optie te overwegen".
Om dat verder te ondersteunen heeft DLV een factsheet gemaakt, waarin de voor- en nadelen van een koeling op CO2-propaan worden toegelicht. Daarnaast heeft DLV een rekenprogramma ontwikkeld waarin een vergelijk gemaakt wordt om de mogelijkheden te bekijken voor vervanging van een R22-installatie, zoals retrofitten, upgraden en een nieuwe installatie met R134a of CO2-propaan. Hiermee kan iedere akkerbouwer voor zijn bedrijf zelf de meest economische optie inschatten. Beiden zijn te downloaden op de site van DLV.

Meer informatie:
DLV
Harrie Versluis:
T: 06 – 22 93 00 47
E: h.versluis@dlv.nl
Publicatiedatum: