Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wordt Vineland Canada de volgende leider in de tuinbouwinnovatie?

De bouw van Canada's nieuwste experimentele kas bij Vineland Research and Innovation Centre in Ontario is goed op weg. Aan de bouw van het project gaat een goed doordachte technische strategie vooraf. Hoofdopzichter Gary Moffatt:


Hoofopzichter Gary Moffatt.

" De nieuwe 3.700 vierkante meter kas bij Vineland is gebouwd en ontworpen als innovatieve onderzoeksfaciliteit in een omgeving die vergelijkbaar is met de lokale omstandigheden in Ontario. Met behulp van geavanceerde klimaattechnologie en controle biedt Vineland telers resultaten uit empirisch onderzoek op het gebied van groenteveredeling, nieuwe plantensoorten, reverse genetics, plantenziektekunde en milieuvriendelijke tuinbouw. "


Het totale areaal van de faciliteit is 3.700 vierkante meter. Het betreft een standaard Venlokas vergelijkbaar met de huidige commerciële kassen. De bovenstaande afbeelding toont een vakmaat met een goothoogte van 7 meter geschikt voor toekomstig onderzoek voor groenteveredeling.


De kas zal worden uitgerust met een gootsysteem, een verwarmingsbuis en klimaatcontrole. Vineland heeft ook de mogelijkheid om belichting en koeling toe te voegen als specifiek onderzoek daarom vraagt.

Evaluatie van onderzoeksresultaten

De nieuwe faciliteit zal zich richten op onderzoeksprojecten, die van belang zijn voor de Canadese commerciële glastuinbouw. Denk daarbij aan gebieden als energie en thermische systemen, verlichting, voedingsstoffen en watersystemen. De kas biedt daarnaast de perfecte ruimte om de grootschalige commerciële introductie van onderzoeksresultaten te evalueren.

De faciliteit legt de nadruk op innovatie. De kas zal niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van de glastuinbouw in Canada, maar wil ook een belangrijk centrum zijn voor onderzoekers wereldwijd. Met name voor landen waar de publieke investeringen in tuinbouwonderzoek steeds lager worden, zoals in Nederland.




De kas heeft een slim ontwerp. Aangezien de kas bestaat uit individueel bestuurbare compartimenten, is er een complex verwarmings- en irrigatiesysteem nodig. Vineland kwam met het idee om alle aanvoerleidingen voor verwarming, irrigatie en koeling in goten weg te werken om het schermeffect te minimaliseren.


Dit is de goot op de belangrijkste loopbrug. Een ander slim idee is om het glas van de loopbrug getint te maken om de temperatuur enkele graden te verlagen.


Naast de twee 540 vierkante meter plantaardige kassen zijn er ook 11 kassen voor sierteeltonderzoek. Deze hebben een goothoogte van 5 meter en drie verschillende oppervlaktematen: 5 vakken van 144 vierkante meter, 4 compartimenten van 72 vierkante meter en 2 compartimenten van 36 vierkante meter. De sierteeltkassen krijgen HPS groeilicht geïnstalleerd voor toekomstige flexibiliteit.





Lokale ingenieurs


De kas is gebouwd en ontworpen met de hulp van lokale installateurs. De architect voor het ontwerp is Baird Sampson Neuert uit Toronto. De belangrijkste kasbouwer is TR Hinan van Niagara. De kasfabrikanten en ingenieurs zijn GGS Structures (Niagrow en JGS). Hoogendoorn is de leverancier van de besturingspanelen en klimaatcomputers.



Meer informatie:
Vineland Research and Innovation Centre
info@vinelandresearch.com
www.vinelandresearch.com

Publicatiedatum: