Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom Franse telers kiezen voor de semi-gesloten kas

De broers Vincent en Davy Clément zijn de eigenaren van een 3,5 hectare tellend tuinbouwproject in Arles, regio Bouches-du-Rhône. Ze telen cocktail- en vleestomaten die verkocht worden via Les Paysans de Rougeline, een grote Franse telers coöperatie.

De vader van de broers Clément startte in 1970 een tuinbouwbedrijf. Na 10 jaar bij hun ouders in het bedrijf te hebben gewerkt, besloten Vincent & Davy in 2007 hun eigen bedrijf te beginnen. In de tussentijd is de tuinbouwtechniek enorm veranderd. Toentertijd werd het werk grotendeels handmatig gedaan, wat enorm veel tijd vergde. Bovendien vereiste dit een continue aanwezigheid van de teler. Met de hedendaagse intelligente automatisering is dit verleden tijd.

De broers Clément kunnen hun ModulAIR kas, gebouwd door Van der Hoeven, volledig automatisch besturen. Alle klimaat-, energie-, en irrigatieprocessen in de kas worden door Hoogendoorn's iSii process computer aangestuurd. Hierdoor kunnen ze het gebruik van energie, irrigatie en CO2 optimaliseren en tegelijkertijd het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen minimaliseren. Dit resulteert in een duurzame productie, hogere opbrengsten en gezondere tomaten.

Vincent en Davy Clément vertellen over de impact die de kas in combinatie met de automatisering heeft op hun bedrijf en dagelijkse leven. Op dit moment breidt Clément verder uit met een ModulAIR kas van 1,8 hectare via HortiNed, Van der Hoeven's partner in Frankrijk.



Deze video is een co-productie van Van der Hoeven Horticultural projects en Hoogendoorn Growth Management.



For more information:
Van der Hoeven
T: +31 (0)88 262 66 66+31 (0)88 262 66 66

Hoogendoorn Growth Management
T: +31 (0)10 460 80 80+31 (0)10 460 80 80

Publicatiedatum: