Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nature Fresh Farms toont interesse in octopusrobot

Nature Fresh Farms heeft interesse getoond in een nieuwe robot voor de verwerking van AGF. In het Amerikaanse Cambridge hebben wetenschappers een robot ontwikkeld die groente en fruit kan oppakken zonder ze te beschadigen. De robot met grijparmen is gebaseerd op een octopus.

De blauwe grijparmen zijn zo gemaakt dat ze als tentakels delicate vruchten kunnen verwerken zonder ze ook maar een klein beetje te beschadigen. Oprichter en directeur van Soft Robotics Joshua Lessing zegt dat de robotarmen net zo voorzichtig zijn als mensenarmen. "In termen van verwerking zie je het verschil nauwelijks." zegt hij. "Zelfs de beste moderne robots hebben de neiging een beetje onhandig te zijn. Veel metalen robothanden beschadigen cherrytomaten en andere kwetsbare vruchtgroenten. Er is heel veel software voor nodig om metalen vingers te leren met voorwerpen om te gaan en hun greep aan te passen. Ze mogen niet te hard en niet te zacht met groente omgaan. In plaats van metalen grijpers maakt Soft Robotics gebruik van een combinatie van unieke designtentakels van elastische polymeren."

De tentakels kunnen bovendien van grootte veranderen, simpelweg door ze op te blazen.

Echte octopus
De robot is gebaseerd op het gedrag van een echte octopus. Chemicus George Whitesides werd geïnspireerd door een YouTube video waarin een octopus zich in een kleine ruimte wringt. "Die flexibiliteit," zegt hij, " wilden we zo goed mogelijk nabootsen."

Afgelopen week werd er een partnerschip aangekondigd met Heinzen Manufacturing International, in bedrijf in Californië dat sorteerders en verwerkingsmachines produceert voor de AGF-sector. Heinzen wil de octopusrobot gaan toepassen en vermarkten in samenwerking met Soft Robotics.
Publicatiedatum: