Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit de Vlieger, AGF-groothandel Vrijders:

"Ik verkoop liever zachtfruit in de winter"

Tholen - Het is weer zonnig en dat is meteen te merken aan het toenemende aantal kopers op de groothandelsmarkt te Brussel, Mabru. "In het begin van de week was het moeilijk door het koudere weer, maar nu zien we de vraag naar zachtfruit toenemen", vertelt Gerrit De Vlieger van Groothandel Vrijders te Brussel. Hij verkoopt al vanaf zijn 16e zacht- en hardfruit. Het bedrijf is oorspronkelijk van zijn grootmoeder en hij heeft ook jarenlang samengewerkt met zijn oom.

Zachtfruit van Driscolls
Groothandel Vrijders verkoopt jaarrond hardfruit uit Belgiƫ en Nederland. Daarnaast is hij gespecialiseerd in zachtfruit. "Ruim 60% van ons zachtfruit loopt via Driscoll's. Daarnaast kopen we ook rechtstreeks rood fruit in via telers. Aardbeien, rode bessen, blauwe bessen, bramen, frambozen: we hebben het allemaal." Andere leveranciers zijn Berrybrothers, BelExport, Wim Wouters en Devos.



Prijsstijging in aardbeien
Op het moment is de vraag goed, maar er is voldoende volume. "Er is aanbod genoeg in alles, dus aan de prijs is het niet echt te merken. Alleen in aardbeien is even een prijsstijging geweest vandaag, maar dat zal waarschijnlijk niet lang aanhouden. De beschermde aardbei is van 1,50 naar 2 euro per halve kilo gegaan." Hij geeft aan dat de winter over het algemeen een beter seizoen is voor zijn bedrijf. "Zachtfruit verkoop ik liever in de winter. Er wordt dan geen lokale teelt aangevoerd, dus er is minder aanbod. Dat betekent dat je unieker bent met het gamma en de prijzen zijn vaak ook beter."



Gerrit doet zijn werk met veel plezier. "Je moet voor de markt geboren zijn", vindt hij. "Het is hard werken, maar je moet gewoon goed voor je klant zorgen. Als de klant blij is, ben ik ook blij. Dat is het belangrijkste voor mij."

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders bvba
Tel: +32 (0)475 36 61 44
gerrit.de.vlieger@telenet.be