Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Tomatenseizoen van start

Iedereen staat in de startblokken voor het komende tomatenseizoen bij AOP LUCE, het consortium dat in maart 2015 is opgericht door telersverenigingen Giotto en La Flacca, die gespecialiseerd zijn in groenten zoals courgettes, aubergines, selderij, sla en tomaten.

De producten worden geteeld in de vlakte tussen Fondi en Sperlonga (Latina)in een speciaal microklimaat met een zanderige bodem rijk aan voedingsstoffen.


Teler Giovanni Lamesi en Antonello Cantarella, kwaliteitsmanager bij La Flacca.

Dankzij het goede weer in april en mei heeft het gewas een goede kwaliteit en hoge brix-niveaus.


Trostomaten

"2014 werd helaas gekenmerkt door een lagere kwaliteit, omdat de zomer nogal vochtig was en erg regenachtig. We verwachten een goed seizoen dit jaar: de kwaliteit is uitstekend, suikergehalte is boven het gemiddelde en de temperaturen zijn tot nu toe goed geweest. De productie zou 15% hoger moeten zijn dan vorig jaar," aldus Felice Petrillo, voorzitter van APO Luche.


Cherrytomaten

Het Luce Consortium voldoet aan de geïntegreerde normen en heeft het GlobalGAP-certificaat. 90% van de producten is bestemd voor de supermarkten. 20% hiervan gaat naar het buitenland (Duitsland in het bijzonder) en 70% blijft in Italië. De overige 10% is bestemd voor traditionele retailers en de verwerkende industrie.


Contact:
A.O.P. LUCE
Email: info@aopluce.com
Web: www.aopluce.com
Publicatiedatum: