Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koelkast op 4°C tegen voedselverspilling

Op een temperatuur van 4°C krijgen bacteriën minder kans om uit te groeien. Zo blijft het eten langer goed en hoeft de consument minder weg te gooien. Ook loop je minder kans op voedselinfecties. Supermarktketen Lidl besteedt hier deze week ruim aandacht aan met de actie "Zet je koelkast op 4 graden". Het Voedingscentrum ondersteunt deze actie.

Vandaag werd de actie gelanceerd door prinses Laurentien en de Raad van Kinderen. Er is een handige sticker verkrijgbaar waarmee je de temperatuur in je koelkast kunt meten. Met deze oproep lanceert Lidl vandaag ook de website Optimaal.nl, waar je tips en recepten kunt vinden om voedselverspilling tegen te gaan.

Hoe koud is het in jouw koelkast?
De sticker is een handige manier om uit te vinden hoe koud jouw koelkast staat afgesteld. Maar je kunt ook het display van je koelkast checken of een koelkastthermometer gebruiken, die zijn te koop in kookwinkels. Zet de koelkastthermometer in een glas water in je koelkast voor de exacte temperatuur.

Bron: Voedingscentrum



Publicatiedatum: