Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BEHR AG: in de komende weken start de verkoop van bloemkool, broccoli en sla

BEHR AG is een Duitse bedrijfsgroep die in heel Europa actief is in de groenteproductie. Zij telen op meer dan 4.000 hectare groenten in de vollegrond. In de zomer is vooral de sla uit Duitse teelt erg gewild. "Het Duitse seizoen is nu volledig aan de gang", legt Birger Exner, marketingleider van BEHR AG, uit. "Sinds afgelopen week staan nu ook snijbieten en venkel ter beschikking. In de komende weken zal de verkoop van producten zoals bloemkool, broccoli, SalaRico en SalaCripen starten.

Enkele teeltgebieden van BEHR AG liggen in Noord-Duitsland. Terwijl het zuiden in de afgelopen weken met een enorme hoeveelheid neerslag te maken kreeg, werd het noorden geplaagd door een aanhoudende droogte. Bij BEHR AG heeft dit echter geen problemen veroorzaakt, meldt Birger Exner: "We hebben de mogelijkheid om elke akker te irrigeren. Daardoor is de droogte voor ons geen groot probleem. Momenteel heeft het ook bij ons weer geregend, waardoor de droogteperiode weer een keer is onderbroken."

Ook dankzij het irrigatiesysteem is men momenteel tevreden, aldus Exner. "De kwaliteit van onze sla is momenteel tevredenstellend. Door de koele temperaturen blijft de groei echter een beetje achter bij de verwachtingen." Dit seizoen test BEHR AG ook nieuwe producten op de markt: "We testen de teelt van nieuwe producten, die we momenteel aan onze klanten presenteren. Welke producten daarvan definitief op de markt zullen komen, kunnen we momenteel nog niet zeggen."

Birger Exner
BEHR AG
Parkstraße 2, 21220 Seevetal
Tel. +49 (0)4185 7977 732
bexner@behr-ag.com
www.behr-ag.com

Publicatiedatum: