Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
27 juni

Workshops bij Open Dag Hollandteelt

Hollandteelt in Biddinghuizen doet op zaterdag 27 juni mee aan de open dag van de Agrarische natuurvereniging 'Rondom het Greppelveld'. Die dag zet het bedrijf van Harold Zondag tussen 10.00 en 16.00 uur haar deuren wagenwijd open voor bezoekers van alle leeftijden. Harold Zondag is een van de 16 leden, die meedoen aan de open dag. Bezoekers kunnen dan vele aspecten rondom het agrarisch ondernemen komen bekijken. Bij de boerderij van Hollandteelt aan de Olsterweg 17 in Biddinghuizen, gaan jong en oud kennismaken met vergeten groenten.

Puzzeltocht
Zondag: 'We zetten onder andere een puzzeltocht uit, waarbij we een indruk willen geven hoe uit een zaadje een wortel groeit én hoe deze uiteindelijke smaakt. Door mee te doen met de puzzeltocht, kunnen ze zelfs een vlucht in een zweefvliegtuig winnen en zo de akkervelden van het Greppelveld vanuit de lucht bewonderen. '

Leefstijlcoach
Ondernemer Zondag heeft duidelijk zin in de Open Dag. 'Voor de kinderen organiseren we een kookworkshop met vergeten groenten en onder leiding van voeding- en leefstijlcoach Saskia Vredenburg uit Almere (www.saskialeefstijlcoach.nl). Zo worden er bijvoorbeeld cupcakes van wortels en groentechips gemaakt. Wie zeker wil zijn van een plekje, kan zich aanmelden via Facebook bij Hollandteelt.

Beleven en proeven
Uiteraard is educatie een belangrijk element tijdens de open dag, maar het is ook de bedoeling dat met name de kinderen genieten. 'Ons thema is beleven en proeven', vertelt Zondag. 'We laten iedere bezoeker op deze open dag zien én proeven dat er meer met vergeten groenten kan, te denken valt aan snackwortels, wortelijs en andere kleine hapjes waarbij vergeten groenten een hoofdrol hebben. Er tenslotte is op deze dag ook éénmalig de mogelijkheid om de vergeten groenten vers te kopen. '
Publicatiedatum: