Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: tomatenprijzen in juni omhoog

In het voortgangsverslag van de beschermde tuinbouwsector, gepubliceerd door het Prijzen- en Marktenobservatorium van de regering van Andalusiƫ, staat dat tomaten in week 23 (van 1 tot 7 juni) een gemiddelde prijs van 0,48 euro/kg hadden. Dat is een verbetering na de ongunstige resultaten van mei, toen de gemiddelde prijzen de 0,40 euro/kg nog niet haalden.

De terugtrekking van de herfstaanplantingen heeft Almeria's tomatenvoorraad verlaagd en de kwaliteit van de partijen die handelaren bereikten verbeterd. Dat leidde tot een toename van de gemiddelde prijs in de eerste week van juni.

Trostomaten, tomaten met een lange houdbaarheid en peervormige tomaten hebben gemiddelde prijzen boven de 0,45 euro/kg bereikt doordat de volumes van trostomaten en lang houdbare tomaten drastisch zijn verlaagd. De kalibers G en GG zijn in juni de meest gevraagde voor beide rassen met prijzen tussen 0,85 en 0,70 euro/kg. Voor kleine en middelgrote kalibers van de eerste klasse liggen de prijzen op 0,20-0,30 euro/kg.

Groene rassen zoals gladde en geribde tomaten, die voornamelijk bedoeld zijn voor de binnenlandse consumptie, zijn meestal het meest waard vanaf mei. Het aanbod van deze rassen is minder vanaf juni en de prijzen komen nu dichtbij de 0,90 euro/kg voor de grotere kalibers en tot 0,48 euro/kg voor kleinere kalibers van de eerste klasse.
Publicatiedatum: