Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting Instock opent restaurant met overkoopbare AGF van de supermarkt

Stichting Instock heeft op 15 juni na een jaar van experimenteren met een tijdelijke zaak een permanent restaurant geopend in Amsterdam. In het restaurant wordt gekookt met onverkoopbare producten van enkele filialen van Albert Heijn. Het is dus telkens een verrassing hoe het menu van het restaurant is samengesteld. De maaltijden van Instock voldoen echter aan alle eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De producten worden dagelijks met een elektrisch wagentje bij de supermarkten opgehaald. Het distributiecentrum van Albert Heijn draagt ook bij door langer houdbare producten te leveren waarvan bijvoorbeeld de verpakking is beschadigd. Ook de leveranciers helpen mee. Zo doneert Heineken de vaten bier die overblijven van festivals.

Stichting Instock is een initiatief van vier mensen die in dienst zijn van Albert Heijn. De stichting zelf draait echter op eigen inkomsten. Het voedsel dat overblijft in het restaurant moet ook een zo duurzaam mogelijke bestemming krijgen. Dat kan naar een buurtboerderij en er zijn contacten met de voedselbank en het Leger des Heils.

Bron: FoodHolland
Publicatiedatum: