Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nordrhein-Westfalen: koel weer zorgt voor kleinere aspergeoogst

"We maken momenteel een heel gewoon aspergeseizoen mee", zegt Willy Kreienbaum van aspergehof Kreienbaum uit het Duitse Sassenberg-Füchtorf (Nordrhein-Westfalen). Hij is tevens voorzitter van de aspergevereniging Nordrhein-Westfalen. "De oogst verloopt tot nu toe zeer gelijkmatig en rustig. Op grond van de temperatuurcurve zijn de opbrengsten dit seizoen helaas niet maximaal. In z'n geheel genomen ligt de oogst onder die van vorig jaar."

Kreienbaum is echter tevreden: "Het seizoen loopt goed. We hebben in dit jaar tot nu toe een continue en gelijkmatige marktbelevering en prijscurve bereikt." De verwachtingen van de totale oogst moesten door het koele weer een beetje naar beneden gecorrigeerd worden. De prognose is nu dat de totale oogst aan het einde van het seizoen zo'n 15 procent onder de opbrengst van vorig jaar zal liggen. Na een recordseizoen als in 2014 is dit echter ook normaal, " aldus de aspergeproducent.

"De prijzen liggen nagenoeg op hetzelfde niveau als vorig jaar", vervolgt Willy Kreienbaum zijn verhaal. Bovendien is er gedurende het hele seizoen sprake van een gelijkmatige vraag. De kwaliteit van de asperges is momenteel ook goed. "De kwaliteit is dankzij de weersomstandigheden onberispelijk".
Publicatiedatum: