Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe Europese agf-belangenvereiging

Vuist tegen retail

Francisco Góngora, president van HORTYFRUTA en Juan Colomina, directeur van COEXPHAL, bogen zich vorige week in Milaan samen met het Franse INTERFEL en Italiaanse ORTOFRUTTA over de noodzaak om een brancheorganisatie op Europees niveau op te richten ter bescherming van groenten- en fruitproducenten. De drie landen bereikten een akkoord over de eerste stappen die zij gaan nemen in de oprichting hiervan.

Eén en ander zal plaats gaan vinden nadat HORTYFRUTA Spanje, de Spaanse brancheorganisatie, opgericht is. Dit proces verkeert al in een vergevorderd stadium. Het kan rekenen op de goedkeuring van het Ministerie van Landbouw, Voeding en Milieu (MAGRAMA) en zal naar alle verwachting rond zijn voor het einde van de maand. Dit is een grote stap voorwaarts omdat Almerië, Andalusië, Spanje en de Europese sector beter vertegenwoordigd zullen zijn en een versterkte handelspositie zullen krijgen ten aanzien van retailketens, die actief zijn op de Europese markt.

In september wordt een seminar gehouden 'our respective representatives in de European Commission' waar relevante informatie omtrent de oprichting uitgewisseld zal worden. 

Hierna zal er opnieuw een ontmoeting plaatsvinden tussen de directies van INTERFEL, ORTOFRUTTA en HORTYFRUTA Spanje en vertegenwoordigers van overige landen die belangstelling hebben voor dit ambitieuze plan.

Bovendien hebben zowel de president van HORTYFRUTTA als die van COEXPHAL hun reis naar Milaan ook benut om deel te nemen aan de EGEA Conferentie op de Universale Expo Milaan 2015, waar onder andere gesproken werd over gezonde voeding, milieu en de rol van groenten en fruit binnen economische kaders. 
Publicatiedatum: