Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzaam conserveren van champignons door koken in eigen vocht

Scelta Mushrooms heeft een nieuw procedé ontwikkeld voor het conserveren van champignons. De champignons worden, na verpakt te zijn in een zogenaamde Ecopouch, gekookt in het vocht dat vrijkomt uit de champignons tijdens verhitting. De resulterende champignons combineren een verse smaak en textuur met een lange houdbaarheid.

Het kookvocht is volledig afkomstig van de champignon en er zijn geen chemische hulpstoffen, de zogenoemde E-nummers, meer toegevoegd. Bij klassieke conserven worden zout en diverse zuren toegevoegd om kleur, smaak en pH te stabiliseren. Daarnaast is de productie van traditionele conserven zeer energie-intensief, het gehalte afval is hoog en de smaak komt niet in de buurt van dat van vers.

Het maakproces en transport zijn bij de nieuwe oplossing energiezuiniger en bovendien is de hoeveelheid afval beduidend minder. Het verpakkingsmateriaal is flexibel en licht van gewicht. Het kleine volume leidt tot vermindering van de opslag, distributie en transport. Ecopouches hoeven niet te worden gekoeld voor bewaring. De verpakking kan worden gerecycled.

De champignons zijn afkomstig van lokale, GlobalGAP gecertificeerde telers. Het vocht met intense champignonsmaak kan ook prima gebruikt worden als 100% natuurlijke basis voor onder meer umami-rijke soepen, fonds en sauzen.

Bron: FoodValleyUpdate
Publicatiedatum: