Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: soepele overgang wortelteelt Californië

De wortelteelt in Imperial Valley te Californië loopt af, terwijl de teelt in Bakersfield op gang komt. Omdat de teelt in Imperial Valley dit jaar een stabiel seizoen had en hetzelfde verwacht wordt voor Bakersfield, wordt er geen stagnatie in de teelt verwacht.

"De regio van Imperial Valley is behoorlijk stabiel geweest, hoewel ze daar kleinere wortelen hebben en er dus minder jumbo's waren," zegt Chris Smotherman van Kern Ridge Growers. "Maar leveringen waren stabiel, dus was de markt dat ook." 

Op 4 juni was de prijs voor een zak losse jumbowortelen van 50 pond (23kg) uit het Kern District tussen de $15,00 en $18,90 (tussen €13,50 en €17,00). Prijzen voor pakketten met achtenveertig kleine zakken van een pond variëren tussen $13,00 en $15,40 (€11,70 en €13,90). Prijzen voor biologische wortelen waren tussen $22,00 en $28,70 (€19,80 en €25,85) voor een pakket met dezelfde hoeveelheid zakken.



"De vraag naar biologische producten is toegenomen, maar de vraag naar conventionele wortelen is stabiel gebleven," aldus Smotherman. "Ik zie geen verandering die effect zou kunnen hebben op onze bevoorrading, dus er zal sprake zijn van een soepele overgang naar Bakersfield en de markt zal niet echt fluctueren."

Voor meer informatie:
Chris Smotherman
Kern Ridge Growers
+1 661 854 3156
Publicatiedatum: