Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische teler kiest voor nieuwe WKK

In 2011 installeerde Cummins Energy Solution Business (ESB) een warmtekrachtkoppeling bij Desmet Krist, een Belgische teler op zoek naar een oplossing voor hun tomatenteelt in de regio Ardooie. Positieve feedback van andere telers deed Desmet besluiten om zelf ook klant te worden.



Cummins ESB installeerde een systeem dat de kosten van Desmet sterk vermindert en dat tevens is afgestemd op regelgeving die WKK-certificaten en de CO2-emissierechten toekent. Het project overtrof de verwachtingen van Desmet. Sinds enige tijd is de kas uitgebreid met extra generatoren van Cummins Power Generation.



Het betreft een Cummins Power Generation C2000 N5C-set met een Cummins QSV91 motor, voorzien van selectieve katalytische reductie, uitlaatwarmtewisselaar en condensor, waardoor een uitvoer van 2800 kWth mogelijk wordt. De gecombineerde warmte- en CO2-installatie werd geïnstalleerd als een Build-Own-Operate-project. Het contract voor de uitbreiding van het project werd in augustus 2014 ondertekend, de installatie startte in november en het systeem werd een maand later gerealiseerd.



"De klant zag het verschil tussen de bestaande installatie en het nieuwe systeem meteen," zegt manager Stefan De Wit. Thierry Baillot, Business Development manager, benadrukt het belang van de wereldwijde ondersteuning van Cummins aan de klant: "Dankzij een betere aanpak tussen projectmanagement en aftersales is de follow-up eigenlijk beter dan voorheen." Desmet kon dus in alle gevallen snel een beroep doen op de leverancier.



Mogelijk wordt er in de komende jaren nog meer uitgebreid bij Desmet: de teler heeft nog land beschikbaar voor nieuwbouw.


Meer informatie:
Cummins Power Generation ESB NV
Stefan De Wit
Interleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee - Belgium
T: +32 16 397 842
C: +32 490 113 568
Publicatiedatum: