Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Populariteit verse paardenbloemen groeit

"Paardenbloemen waren door hun bittere smaak nooit echt populair in het verleden", zegt Colleen Newton van het Canadese Evergreen Herbs Ltd.: "Ze werden vooral medicinaal gebruikt. Maar in de afgelopen twee jaar in de consumptie van paardenbloemen gestegen. Er is een grotere vraag naar allerlei 'superfoods' en paardenbloemen kunnen van deze vraag profiteren".



Zeer voedingsrijk
"Paardenbloemen bevatten vele voedingsstoffen. Ze bevatten meer dan 500% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K die helpt botten te versterken en het brein gezond te houden. Paardenbloemen bevatten ook 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A, die het zicht en de huid verbetert".

Bladeren en stam zijn het voedzaamst
"De bladeren en de stronk zijn het beste om te eten. Voedingsstoffen komen van de wortelen en gaan daarna naar de stronk en de bladeren en pas als laatste naar de bloemen. Daardoor zijn de stam en bladeren voedzamer dan de bloemen. De bladeren van veel groene groentes bevatten een coating waardoor deze moeilijker door het menselijk lichaam kunnen worden verteerd. Paardenbloemen hebben deze coating niet door hun dunne bladeren en het lichaam kan de voedingsstoffen gemakkelijk opnemen".



"Paardenbloemen worden in bundels verkocht en komen in rode en groene rassen. "Ze zijn zeer populair als een ingrediƫnt voor smoothies. Ze smaken ook zeer goed salades en geblancheerd als bijgerecht". Evergreen Herbs verkoopt haar gerechten aan restaurants en retailers in West Canada. Het bedrijf bezit 55 hectare waarop eetbare bloemen, kruiden en salade worden gekweekt.

Voor meer informatie:
Colleen Newton
Evergreen Herbs Ltd.
Tel: 1-877-HERBS GO (437 2746)
Publicatiedatum: