Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanbesteding: 40 hectare in Quebec

Canadese miljoenendeal voor AAB

Tijdens de economische missie van 26 t/m 29 mei 2015 naar Canada, welke parallel loopt aan het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, is door Serres Toundra en AAB een verklaring van formaat ondertekend. Het betreft hier de toezegging voor het uitvoeren van de aanbestedingen voor de eerste fase van een glastuinbouwcomplex van circa 40 hectare in Saint Félicien, nabij Quebec. De aanbestedingen voor de eerste fase omvatten een bedrag van ruim 40 miljoen CA dollar. De aanbestedingen voor het totale complex, welke in 4 fasen in de komende jaren gebouwd zal worden, belopen een bedrag van ruim 100 miljoen CA dollar.


Koninklijk paar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, Caroline Fradet en Eric Budé van Serres Toundra en Pieter van Velden en Aad Janssen van AAB.

Na het uitvoeren een haalbaarheidsstudie heeft AAB van het Canadese Serres Toundra de opdracht ontvangen voor het ontwerpen van een glastuinbouwbedrijf met een oppervlakte van circa 40 hectare ten behoeve van de teelt van komkommers. Het bedrijf zal gevestigd worden in de provincie Quebec, waar rekening gehouden moet worden met onder meer klimatologisch uitdagende omstandigheden. De verwarming zal deels worden gerealiseerd middels toepassing van afvalwarmte van de lokale papierfabriek. Het glastuinbouwbedrijf zal in 4 fases gerealiseerd worden. In het ontwerp is ook een afdeling voor eigen opkweek opgenomen. Het project wordt naast een bancaire financiering mede door een pensioenfonds en de overheid van Quebec gefinancierd.

AAB gaat namens Serres Toundra de benodigde technologie en teeltkennis ter waarde van 100 miljoen CA dollar inkopen. Het overgrote deel van de investeringen (naar verwachting ca. 90%) zal aanbesteed worden bij Nederlandse bedrijven. De opdracht voor het uitvoeren van de aanbestedingen voor de eerste fase is, in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, op 28 mei 2015 in Beamsville, nabij Toronto, ondertekend.

AAB, dienstverlener gespecialiseerd in de glastuinbouw met adviseurs, ingenieurs en makelaars, zal het bouwmanagement van het gehele project verzorgen en zal ook personeels- en managementadvies aan Serres Toundra leveren. De teeltbegeleiding en de begeleiding van de opkweek zijn inmiddels ook aan Nederlandse bedrijven uitbesteed.

Voor meer informatie:
AAB
Tel:0174-637637
www.AABnl.nl
Publicatiedatum: