Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingstechnologie speelt in op behoefte aan gemak

Smartphones, stedelijke landbouw, plantaardige substituten - de snelle veranderingen in de voedingssector zijn misschien wel het best waar te nemen aan de hand van de technologie.

En hoe kun je je beter aan deze veranderingen aanpassen dan door voorop te lopen in innovatie door te investeren in start-ups in de voedingstechnologie? Dat is tenminste wat durfkapitalisten geloven. 

Volgens Adam Rothenberg van risicokapitaalverstrekker BoxGroup duidt de term "food tech" geen eenduidige categorie aan. "BoxGroup heeft een aantal investeringen in voedingstechnologie gedaan. Dit waren stuk voor stuk unieke business-to-consumer modellen voor efficiënte distributie," zegt Rothenberg. "Het traditionele boodschappenmodel is in beweging en de consument heeft behoeften die niet door de traditionele retailmethoden worden bevredigd. Wij zoeken sterke merken en gebruiken technologie om efficiënte distributie te faciliteren."

'Gemak is het sleutelwoord'
Terwijl voedingstechnologie een scala aan verschillende gebieden betreft is één ding zeker: de trend slaat altijd terug op gemak. 

"Of het nu over boodschappenbezorging, maaltijdpakketten of maaltijdbezorging gaat, gemak is de trend," zegt Martin Mignot van Index Ventures. "Mensen willen minder tijd besteden aan plannen en koken. Start-ups spelen hier op in en geven een boost aan de nieuwe mobiele infrastructuur (het feit dat iedereen tegenwoordig een smartphone heeft) om efficiënte bezorgmogelijkheden voor voeding te kunnen verwezenlijken tegen lage kosten."
Publicatiedatum: