Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Elenbaas:

"Verkoop van zeegroenten heeft de wind mee"

Tholen - De zeegroenten hebben de tijd mee. Veel media berichten over de gezondheidsvoordelen en toepassingen van zeegroenten. Dat is ook bij Elenbaas Zeegroenten goed te merken. "Het is ongelofelijk. We hebben net een verbouwing achter de rug en ik verwacht dat we binnenkort weer ruimte tekort komen. We timmeren behoorlijk aan de weg en ik kan ook voor 150% achter ons product staan", vertelt Hans Elenbaas.


Lepelblad en lamsoor

Het zeegroentenassortiment is inmiddels de zeekraal en lamsoor al ver ontgroeid. Het seizoen van lepelblad en zeekool is al gestopt, maar we bieden nu ook schorrekruid, zoutmelde, strandbiet, zeevenkel, Australische zeebanaantjes, zeewier en groene zeebes aan. Met name in de culinaire wereld is men volop op zoek naar diversiteit. Door die productuitbreiding neemt de vraag toe, die een stuk groter is dan vorig jaar", vertelt Hans.


Schorrekruid en strandbiet

Als gevolg van het koude voorjaar kwam het Nederlandse zeegroentenseizoen een stuk later op gang dan vorig jaar. "De lamsoor was twee weken later en we zijn vorige week donderdag pas begonnen met de Zeeuwse zeekraal. De aantallen waren erg beperkt, maar worden inmiddels wat groter. Volgende week (vanaf 8 juni) bieden we ook wilde, Franse zeekraal aan", vertelt Hans.


Zeekraal en zoutmelde

Hoewel de groei door het koude voorjaar werd beperkt, hebben de weersomstandigheden ook zo zijn voordelen. "Vooral de lamsoren zijn erg mooi. Als die niet te veel warmte hebben, groeien ze langzamer, maar worden ze een stuk steviger. De omstandigheden voor zeekraal zijn wel wat aan de droge kant. Door het beperkte aanbod zijn de prijzen nu nog relatief hoog, maar ik verwacht wel dat in de loop van de volgende maand het aanbod wat toeneemt en de prijzen wat zakken."


Zeebanaantjes en zeekool

Concurrentie is er altijd, maar daar is Hans niet bang voor. "Er zijn meer spelers in de markt, maar dat houdt je scherp. Je kunt zeegroenten er niet zomaar even bij doen. Daar zijn het te specialistische producten voor, waar je dag en nacht voor in touw bent. We leveren van horeca tot supermarkt en onze afzet is mooi gespreid tussen de Nederlandse markt en export. Ook in Belgiƫ, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland weet men ons assortiment te waarderen!"

Voor meer informatie:
Hans Elenbaas
Elenbaas Zeegroenten
Ampereweg 14
4338 PT Middelburg
Tel: 0118-602200
Fax: 0118-601047
www.zeekraal.nl